E-mail: info@knightsofmaltaosj-bg.com    |    Phone: +359 887 280 082   

Болница „Медлайн“ получи линейка от Ордена на Рицарите на Малта

Knightsofmalta-OSJ > Благотворителност > Болница „Медлайн“ получи линейка от Ордена на Рицарите на Малта
  • OSJ Knights of Malta
  • Няма коментари

На Велики четвъртък МБАЛ „Медлайн“ получи нова линейка от Велик Приорат България на Суверенен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта O.S.J. 

Церемонията по официалното даряване се проведе пред централния вход на болницата.  Ключовете и официалното свидетелство за дарение бяха връчени на мениджъра доц. д-р Невен Енчев фон Голденбург от Иван Ганчев, Велик приор на Ордена на Рицарите от Малта  за България. 

„Нашият стремеж е да помагаме там, където наистина има необходимост от подкрепата ни, като в продължение на традициите на нашия древен Орден, фокусът на милосърдната ни и благотворителна дейност е здравето, образованието и защитата на общочовешките и християнски ценности и добродетели.“, сподели Великия приор Иван Ганчев.

С особена радост даряваме тази линейка на МБАЛ „Медлайн“ в гр.Пловдив, защото научихме, че тук има нужда от такъв автомобил и нашата помощ ще бъде навременна и полезна в хуманната и човеколюбива дейност на лекарите и служителите от тази болница. Дори и само един човешки живот да бъде спасен, благодарение на тази наша помощ, това ще бъде най-големият дар за всички нас, които сме посветили енергията, времето и силите си да творим добро в полза на хората. 

Доц. Голденбург благодари сърдечно за щедрото дарение и сподели че тази линейка ще подпомогне работата на медиците в динамичното им ежедневие, което през последната пандемична година стана и доста тягостно.  

Той поднесе своите и на колегите от МБАЛ „Медлайн“ искрени благодарности за благородния жест на Велик Приорат България на Суверенен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта O.S.J. и подари на представителя на ордена красива икона с изображение на Свети Йоан. 

Вашият коментар