E-mail: info@knightsofmaltaosj-bg.com    |    Phone: +359 887 280 082   

В навечерието на най-светлите Рождественски празници, деца помагат за развитието на млади и талантливи творци

Knightsofmalta-OSJ > Събития > В навечерието на най-светлите Рождественски празници, деца помагат за развитието на млади и талантливи творци
  • OSJ Knights of Malta
  • Няма коментари

В навечерието на най-светлите Рождественски празници, когато милосърдието и добротворчеството завладяват света с особена сила, в х-л „Хилтън“ в гр. София се проведе Коледния Благотворителен Бал на Суверенен орден на Св. Йоан от Йерусалим O.S.J. – Велик приорат България.

Верни на своя девиз „За Вярата – в полза на Човечеството“, от Ордена събраха в зала „Мусала“ свои приятели и симпатизанти, бизнес лидери и общественици, обединени около идеята да се подкрепи уникалната Детска школа по иконопис и дърворезба „Захари Зограф”, възпитаваща децата в духа на християнските добродетели. Организаторите споделиха, че за тях е важно да подкрепят каузи в дългосрочен план и да са част от развитието на тези към които е насочена помощта. „Финансовата подкрепа е нужна, но присъствието и напътствията са от изключително значение“, споделиха организаторите.

По време на вечерта беше обявена годишната награда „Рицар Добротворец“, за изключителен принос за овопазването на човешкия живот. Наградата бе присъдена на Д-р. Димитър Николаков, от „УМБАЛ Св. Анна“, гр. София. „Д-р. Николаков и неговият екип са направили и невъзможното за да спасят човешки живот.“, сподели Великият Приор на Великия приорат България на Суверен Орден на Св.Йоан от Йерусалим,O.S.J., Рицари на Малта.

По време на вечерта беше връчена и специална награда – „Пазител на българския дух и традиции“, с която беше удостоен проф. Лука Велчов . Проф. Велчов е търсеща личност, учител, публицист, историк, преводач, който получава заслужено признание. Човек впечатляваща външност, поведение и езика, за който един български вестник написа, че е “чист като молитва” (из Дружество на банатските българи в България).

Почетна грамота за изключителният принос за развитието на Ордена в България, бе връчена на Н.Пр. Марио Понте, Посланик на Суверен Орден на Св.Йоан от Йерусалим,O.S.J., Рицари на Малта в България.

Настроението на вечерта започна с Дуо Експоуз акомпанирани от талантливият пианист Ивелин Атанасов, които изправиха гостите на крака. Тяхната харизма и усмивки не оставиха никой безразличен и докоснаха сърцата им, в навечерието на Коледните Празници.

Вечерта продължи с изпълненията от прелесната Цвети Радойчева, която отвори сърцето си и докосна душите на присъстващите с ангелския си глас.

За изненада на всички, един млад художник заяви желание да дари две от своите картини, като провокира импровизиран търг. Картините бяха част от изложбата на Националния учебен комплекс по култура – Италианския лицей в Горна Баня, нарисувани под вещото ръководство на художника Иван Яхнаджиев, които бяха представени в изложбата в Народното събрание на 11-ти декември 2019 г. Събраните средства бяха дарени за Детската школа по иконопис и дърворезба „Захари Зограф”. Младият творец не само показа своят талант, но прояви невероятни умения в продажбата на картините си. Гостите станаха свидетели на най-динамичният и изключително оспорван търг между двама 10-годишни младежи, които след дълги преговори намериха точка на пресичане и произведението на изкуството бе продадено на новият млад собственик.

Обединявайки се за една обща кауза, гостите дадоха пример, подавайки ръка и мислейки за развитието на бъдещите поколения в нашата родина. Всички гости се включиха в благотворителната томбола и дадоха своят принос за подпомагане развитието на младото поколение. В томболата имаше над 40 страхотни награди, които зарадваха своите притежатели.

Вечерта завърши с изсключителното изпълнение на песента „Алелуя“ от Галияна Арсова, която докосна сърцата на присъстващите с изключителения си глас и силно въздействие.

Може да разгледате всички снимки и да се потопите в прекрасната Коледна атмосфера на вечерта като посетите нашата Фейсбук страница.

Весели Коледни Празници!

Вашият коментар