E-mail: info@knightsofmaltaosj-bg.com    |    Phone: +359 887 280 082   

Безплатни пpофилактични пpегледи за бpеменни жени

Knightsofmalta-OSJ > Инициативи > Безплатни пpофилактични пpегледи за бpеменни жени
  • OSJ Knights of Malta
  • Няма коментари

На 27 септември от 9:00 до 13:00 часа , по случай Световен ден на сърцето, УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ ще подкрепи кампанията на Дружеството на кардиолозите в България с безплатни профилактични прегледи на бременни жени.

Прегледите ще извърши проф. Мария Миланова – началник на Клиниката по кардиология в „Пирогов“ и председател на работна група „Сърдечно-съдов риск при жени“ към Детско-юношеска гинекология.

Мотото на тазгодишната кампания на кардиологичното дружество е „Бременност и сърце“ – Погрижете се за своето сърце!“. Тази година във фокуса са бъдещите майки. Фокусът към бременните жени не е случаен, обяснява проф. Мария Миланова.

Бременността е онзи специален период от живота на една жена, по време на който има чести оплаквания от сърцебиене, ускорен пулс, ниско артериално налягане, отоци по долните крайници, задух и лесна уморяемост. Обикновено това е израз на физиологична адаптация, но понякога може да алармира за влошаване на сърдечна патология. Специалистите напомнят, че сърцето е органът, който по време на бременост претърпява най-сериозни адаптационни промени през нормално протичаща бременост.

Необходимо е бременните жени, които имат желание да се възползват от прегледите да си запишат час предварително на тел. 02/ 951 5158 и 02 915 4574, всеки работен делничен ден от 14.00 до 16.00 чака, до четвъртък (26.09.) или до изчерпване на местата. Прегледите ще се извършват в сградата на Медицински център „Пирогов“ (до входа на Детското).Вашият коментар