E-mail: info@knightsofmaltaosj-bg.com    |    Phone: +359 887 280 082   

Официално даряване на линейка на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

Knightsofmalta-OSJ > Uncategorized > Официално даряване на линейка на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“
  • OSJ Knights of Malta
  • Няма коментари

Пред централния вход на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов, на 18-ти Юли 2019 се проведе церемония по официалното даряване на линейка от Велик Приорат България на Суверенен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта, на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

По време на церемонията автомобилът беше осветен от свещеник от храм „Покров Богородичен“.

„Изключително благодарни сме за оказаната помощ и уверявам, че ще използваме и съхраняваме много отговорно дарението. Благодаря на Велик Приорат България на Суверенен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта!“, каза проф. Балтов.

След това ключовете и официалното свидетелство за дарение бяха връчени на изпълнителния директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов.

„Парамедицинският автомобил е изключително полезен за дейността на лечебното заведение, тъй като ще позволява да се постигне по-бързо и адекватно реагиране в спешни ситуации, касаещи пряко живота и здравето на пациентите на „Пирогов”. Благодарение на автомобила-линейка специалисти ще могат да стигат за по-кратко време до болницата, когато се налага да бъдат извършени операции по спешност от медици, които в момента не са на територията на лечебното заведение. Освен за това, друга съществена полза е и набавянето по спешност на кръв и кръвни продукти и транспортирането им до болницата за възможно най-кратки срокове. Подобен акт на дарение е от изключително значение за нас, защото той подпомага процеса на работа в динамичния темпоритъм на „Пирогов”.

Това е първата инициатива между двете организации след сключения между тях меморандум за съвместно сътрудничество. Благодарение на него лекари от болницата ще могат да посетят Италия и да почерпят опит, а италиански медици ще посетят спешната университетска болница на България, за да придобият ценни знания и умения. 

„За Вярата – в полза на Човечеството“

„Pro Fide – Pro Utilitate Hominum“

Източник: Боряна Антимова, вестник Труд

Снимки: Любомир Николов

Вашият коментар