E-mail: info@knightsofmaltaosj-bg.com    |    Phone: +359 887 280 082   

Жената с най-силния глас на планетата, Смиляна Захариева, с ГИНЕС РЕКОРД!

Knightsofmalta-OSJ > Новини > Жената с най-силния глас на планетата, Смиляна Захариева, с ГИНЕС РЕКОРД!
  • OSJ Knights of Malta
  • Няма коментари

Смиляна Захариева, Дама в Суверенен Орден на Свети Йоан от Йерусалим, Рицарите на Малта OSJ, е вече притежателка на световен Гинес Рекорд, за „НАЙ-СИЛЕН ГЛАС НА ПЛАНЕТАТА

Връщаме се на 27-ми септември 2018 г., в 18:47, в Пловдив, където в звукозаписното студио „Музикален свят“, Смиляна Захариева постига невероятните 143.8 децибела, а в главата на изпълнителката – 153.8 dbc. Може да чуете записът, и ви гарантираме че ще ви побият тръпки от силата и енергията гласът ѝ!

Според тежките условия поставени от Гинес, Смиляна Захариева е достигнала мощност на гласа от 113.8 dbc, а прагът поставен от Гинес е бил 110. 

Почти година след това, на 18-ти юни 2019, тя сподели в социалните мрежи едно изключително вълнуващо и разтърсващо съобщение, а именно, че е станала притежателка на световният #GUINNESSWORLDRECORD.

„Щастлива и горда с рекорда Гинес. Вписаха ме в историята за най-силния глас на планетата ! Току що ме известиха. Зная, че гласа ми въздейства , вълнува и променя аура.Тази сила и спефичност ще я използвам за лечение на хората с помощта на Родопите и чановете. От месец духовен учител ме покани за да преподавам в негов университет в Малайзия.“


Успехът не е дошъл случайно при нея. Бащата ѝ е от Смолянско, той също е с много силен глас. Тя започва да пея в първи клас. Първата ѝ песен е била „Коньо, коньо“. И до днес това е семейната им песен.

Завършила е училището в Широка лъка, а след това и Музикалната академия.

Започнала е да обикаля света с „Големите български гласове“, но семейството ѝ много и липсвало. Затова малко след това решава да напусне големите сцени и 20 години е работила в туризма.

Наскоро отново се връща към музиката и решава да измери силата на гласа си. Оказало се, че в ХЕИ и в БАН нямат децибелометър. Купува си такова устройство, което показа при първите измервания 126,8 децибела, а рекордът в книгата на Гинес е малко над 127. Това отбелязва и началото на нейният път към Гинес.

Може да поздравите Смиляна Захариева на Фейсбук страницата ѝ: https://www.facebook.com/SmilyanaZaharieva

Вашият коментар