E-mail: info@knightsofmaltaosj-bg.com    |    Phone: +359 887 280 082   

Бъдещи събития

Дарение на линейка

На 29 април 2021г. (Велики четвъртък) ще се извърши официална церемония по даряване на закупената от нашия Велик приорат линейка.

Церемонията ще се проведе от 11,00 часа пред сградата на МБАЛ „Медлайн“ гр. Пловдив, (адрес: ул. „Филип Македонски“ 37, вх. А, 4000 Център,гр.Пловдив).

За нас ще бъде чест и удоволствие да споделим всички заедно това хуманно и човеколюбиво събитие. Очакваме Ви.

Минали събития

Гала-вечеря по случай Рождението на Свети Йоан Кръстител

На 02.07.2020 в ресторант „Петрус“, беше честван този светъл празник на затворени врати от членовете на Ордена както и тяхните приятели и съмишляници.

Подари Усмивка в Коледна Кутия 2019

На 21.12.2019 г. в Енорийският център към храм Покров Богородичен от 10:30 бяха раздадени Коледните подаръци на децата от школата към Енорийски център към храм Покров Богородичен

Коледен Благотворителен Бал 12.12.2019

В навечерието на най-светлите Рождественски празници, когато милосърдието и добротворчеството завладяват света с особена сила, в х-л „Хилтън“ в гр. София се проведе Коледния Благотворителен Бал на Суверенен орден на Св. Йоан от Йерусалим O.S.J. – Велик приорат България.

Верни на своя девиз „За Вярата – в полза на Човечеството“, от Ордена събраха в зала „Мусала“ свои приятели и симпатизанти, бизнес лидери и общественици, обединени около идеята да се подкрепи уникалната Детска школа по иконопис и дърворезба „Захари Зограф”, възпитаваща децата в духа на християнските добродетели.

 

Дари Кръв, Спаси Живот

Кръводарителската Кампания Дари Кръв, Спаси Живот завърши с голям успех!

Общо 63 кръводарителя се включиха и спасиха човешки живот! Това е еквивалента на 25 литра кръв!

Гала вечер по случай Рождението на Св. Йоан Кръстител

Гостите се потопиха в гурме кухнята в комбинация със селекцията от класни вина и в приятната атмосфера на добродетелните членове на Велик приорат България на O.S.J., гости от Малта и Италия.

Даряване на линейка на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"

На 18 Юли 2019 г. пред централниявход на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ в гр.София се проведе церемония по официално даряване на линейка от нашия Велик приорат на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“

Екскурзия до Рилския Манастир

В краят на месец юни, една детска мечта на малките художници от Детската иконописна школа „Захари Зограф“ към Енорийски център при храм „Покров Богородичен“ в столицата, ще бъде сбъдната, а именно да посетят Рилския манастир, за да се запознаят с богатото му иконописно наследство.

Пролетна Благотворителна Вечер

На 23.03.2019 в Хотел „Хилтън“ в гр.София се проведе благотворителна вечер под мотото „Да помогнем на децата да сбъднат своите мечти“. Вечерта беше озарена от детски песни, и изпълнена с много позитивна енергия и надежда за по-добро бъдеще.

Това беше първото официално събитие на Велик Приорат България на Суверенен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта след неговото учредяване на 24 ноември 2018 г. с Указ на Великия Магистър на Ордена. Досега в България имаше само посолство на международния орден.

Верни на девизът „За Вярата – в полза на Човечеството“ и в съответствие с основните ни ценности, които изповядват Рицарите на Малта в защита на изконните християнски добродетели, ние насочихме усилията си в подкрепа на Детската школа по иконопис „Захари Зограф” към Енорийския център при храм „Покров Богородичен“ в столицата.

Награда „Рицар на доброто“

„На 11 май, ден на Свeти Свети Кирил и Методий, в Националния исторически музей от 11 часа,
71 български деца получиха своите награди като победители в националния конкурс за детска рисунка „Символ на Доброто“, организиран от „Сдружение Азбукари“. Инициативата е част от кампанията „Монумент дядо Добри – първият паметник на Доброто в България“.

Ние имахме огромното удоволствие, да поднесем една от тези награда, а именно „Рицар на доброто“ от името на Рицари на Малта OSJ – Велик Приорат България.

 

Среща с талантливите деца от Енорийски център към храм Покров Богородичен

На 13-ти април, имахме голямото удоволствие да посетим една малка част от младите и талантливи иконописци и дърворезбари от Енорийски център към храм Покров Богородичен за да им разкажем за Пролетната Благотворителна Вечер, както и да ги зарадваме с прекрасната новина относно помощта която ще получат от нас за покриване на всички разходи за материали до края на годината, както и да бъдат изненадани с еднодневна екскурзия до Рилският Манастир.

Подари усмивка в Коледна кутия 2018

22-ри декември 2018 година – един невероятен ден. Няма по-ценно от това да зарадваш дете и да видиш как очите му светват от щастие!
Благодарим от сърце на всички които се включиха в тази коледна инициатива! ❤️ Желаем ви весели Коледни и Новогодишни празници!