E-mail: info@knightsofmaltaosj-bg.com    |    Phone: +359 887 280 082   

Благотворителна вечер под мотото „Да помогнем на децата да сбъднат своите мечти“

На 23.03.2019 в Хотел „Хилтън“ в гр.София се проведе благотворителна вечер под мотото „Да помогнем на децата да сбъднат своите мечти“. Вечерта беше озарена от детски песни, и изпълнена с много позитивна енергия и надежда за по-добро бъдеще.

Това беше първото официално събитие след официалното учредяване на 24 ноември 2018 г. с Указ на Великия Магистър на Ордена. Досега в България имаше само посолство на международния орден.

Верни на девизът ни „За Вярата – в полза на Човечеството“ и в съответствие с основните ни ценности, които изповядват Рицарите на Малта в защита на изконните християнски добродетели, ние насочихме усилията си в подкрепа на Детската школа по иконопис „Захари Зограф” към Енорийския център при храм „Покров Богородичен“ в столицата.

DSC_4044

„Подари усмивка в Kоледна кутия“

На 22-ри декември 2018 г., една страхотна инициатива беше реализирана. Общо 25 деца от Детската иконописна школа „Захари Зограф“ към Енорийски център при храм „Покров Богородичен“ в столицата бяха зарадвани от дядо Коледа с дълго желаните от тях подаръци.  Запознайте се с първата инициатива, зад която орденът застана през декември 2018 : „Подари усмивка в Kоледна кутия“.

Безценни усмивки

Награда за талантлив художник „Рицар на доброто“

„На 11 май, ден на Свeти Свети Кирил и Методий, в Националния исторически музей от 11 часа, 71 български деца получиха своите награди като победители в националния конкурс за детска рисунка „Символ на Доброто“, организиран от „Сдружение Азбукари“. Инициативата е част от кампанията „Монумент дядо Добри – първият паметник на Доброто в България“.

Ние имахме огромното удоволствие, да поднесем една от тези награда, а именно „Рицар на доброто“ от името на Рицари на Малта OSJ – Велик Приорат България.

Грамота