E-mail: info@knightsofmaltaosj-bg.com    |    Phone: +359 887 280 082   

ЗА НАС

Knightsofmalta-OSJ > ЗА НАС
Logo-OSJ-Malta-Grand-Priory-Bulgaria
OSJ Knights of Malta

За Нас

Суверенен Орден на Свети Йоан, Рицари на Малта OSJ – Велик Приорат България е Рицарски орден, базиран в Малта. Орденът има за цели да популяризира благородството, хуманността, милосърдието и да защитава християнството.

Н.В. Принцът Велик Магистър на Суверенния Орден на Свети Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта O.S.J. със седалище в Малта, Дон Базилио Кали Рюрикович с указ № 0974/2018 от 24-ти Ноември 2018 присъедини в своя Орден Великия Приорат на Свети Йоан в България.

Суверенният статут на ордена е признат от множество страни и организации, сред които и Организацията на обединените нации.

“Влиянието на прекрасният и милосърден човек е всепоглъщащо. Благословени да са милотворците!”

Елинор Портър

Нашата История

O.S.J. (Order of Saint John) е Рицарски орден, базиран в Малта, чиито цели са да разпространява принципите на благородството, хуманността, милосърдието и рицарството и да защитава християнската цивилизация.

Членове на Ордена са призвани да бъдат слуги на бедните и болните, така както повелява традицията и практиката, започнала още от самото си начало в Йерусалим.

В нашата съвременна цивилизация, където се губят основни ценности, като добродетелен живот, любов, почтенност, морал, вяра, уважение и чест, членовете на O.S.J имат важната задача и мисия да бъдат блестящ пример за всички около нас, доказвайки как с поведението си на съвършени рицари, спазват всички тези основни ценности в своето ежедневие.

В тези трудни времена, където властват икономическите кризи и трупането на материални ценности е превърнато в основна задача на голяма част от обществото, със сигурност има недостиг на помощ и милосърдие към бедните и болните, и свещенно задължение на рицарите Йоанити, като негова неделима част е да им служат.

Орденът няма търговски цели или дейности, а преследва с изключителна преданост и отдаденост основните си християнски и рицарски цели.

The power of giving

Медицинска и болнична помощ

Съхраняване, разпространение и защитаване на християнски ценности и добродетели

Милосърдие, хуманност и благотворителност

Просвещение, образование, обучение и преподаване

Култура, наука, изследване и проучване

История, литература и др.

Нашата Мисия

  • Да служим на хората и обществото, като се грижим за бедните, болните, онеправданите и изпадналите в беда;
  • Да развиваме дейности от всякакъв род или вид, в полза на нуждаещи се или на хора в затруднено положение, като насърчаваме контактите между народите и културите;
  • Да подпомагаме хората, които по различни причини нямат възможност да се реализират, но имат талант и упоритост за да постигнат успехи в сферата на развитието на културата, изкуството, здравеопазването, науката и други обществено-полезните дейности;
  • Да подпомагаме и съдействаме за осъществяване и все по-широко реализиране на християнските ценности и добродетели, за християнско единство и братство между народите;
  • Да поддържаме отношения с Църквата за доброто име на Ордена.

Нашите Oсновни Ценности

Ние имаме четири основни ценности, които са повече от прости думи. Те са в центъра на нашата етика и култура на работа и са мотиватор на нашите действия.

Слушай ближния

Ние вярваме в силата на великите идеи и че тези идеи могат да идват от всеки, навсякъде, по всяко време.

Слушай, Действай, Учи се. Повтаряй.

Непрекъснато търсим нови идей за да можем да откликнем на хората в нужда по най-бързият, ползотворен и продуктивен начин.

Никога не се отказвай

Имаме задължение да помагаме на тези в нужда и да променяме светът с ежедневните ни дейстие към по-добро. За нас няма невъзможни неща и ние се стремим да се развиваме с всеки изминал ден.

Стремим се да надминем себе си

Ние действаме ентусиазирано, професионално и с широко отворено сърце, така че хората да останат очаровани от взаимоотношенията си с нас. Ние искаме да подпомагаме и съдействаме за осъществяване и все по-широко реализиране на добродетели.

Приятели и съмишляници готови да помогнат

Ние сме отдадени на подпомагането на каузите избрани от Суверенен Орден на Свети Йоан, Рицари на Малта OSJ – Велик Приорат България, с цел тяхното успешно реализиране и развитие в дългосрочен план.